Meerjarenonderhoudsplan (MJOP) staat voor goed onderhoud van uw vastgoed

Een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) is een plan waarin u het noodzakelijke onderhoud, op langere termijn, aan uw vastgoed laat opnemen. Een MJOP biedt voortschrijdend inzicht in de onderhoudsnoodzaak, geeft financieel inzicht en geeft inzicht in de huidige staat van uw vastgoed. Een MJOP wordt opgesteld voor een periode van minimaal twintig jaar tot maximaal vijftig jaar. Iedere vijf jaar vindt er een actualisatie van het rapport plaats.

Vanaf 1 januari 2018 zijn VvE’s verplicht om te sparen voor onderhoud. Dit sparen gebeurt in het reservefonds. Met een MJOP kan je vaststellen hoeveel je moet sparen voor toekomstig onderhoud.


Meerjarenonderhoudsplan in O-prognose

BMA uit Harderwijk biedt het rapport aan in O-prognose. Een specialistisch systeem voor het opstellen van een meerjarenonderhoudsplan. De data is goed uitwisselbaar met andere systemen, het systeem is handig in gebruik en geeft een overzichtelijke rapportage.


Een MJOP regelen doe je bij BMA in Harderwijk

Wanneer u een MJOP wil laten opstellen voor uw VvE of als eigenaar van vastgoed, dan kunt u dat met een gerust hart aan BMA in Harderwijk overlaten.

Voor kleine VvE’s (4 tot 6 appartementen) rekenen wij een vast bedrag van €488,00 excl. BTW. Er komt een bouwkundig adviseur langs voor het opstellen van een meerjarenonderhoudsplan. BMA kan tijdens de opname ook de huidige kwaliteit van het object vastleggen middels een NEN2767 inspectie.

Minder of meer appartementen? Wij gaan graag vrijblijvend met u in gesprek voor een passende offerte.


Tot slot de voordelen van een MJOP op een rijtje
  • Geeft inzicht in de bouwkundige staat van uw vastgoed.
  • U voorkomt achterstallig onderhoud en de onnodige hoge kosten die daarbij komen kijken.
  • U heeft inzicht in de onderhoudskosten op korte en lange termijn.
  • U reserveert nooit te veel of te weinig voor onderhoud.

Wij kunnen u ook van een duurzaam meerjarenonderhoudsplan voorzien.

Contact

Uw vraag wordt met zorg behandeld